Τρίτη 28 Μαρτίου 2017

Πως διατηρώ το σπίτι μου καθαρό.



Η άνοιξη ήρθε και σε λίγες μέρες έρχεται και το Πάσχα. Είναι μια περίοδος με πολλή προετοιμασία και πολλές υποχρεώσεις με αποτέλεσμα το άγχος να πολλαπλασιάζεται.  Είναι δεδομένο ότι η σύγχρονη γυναίκα έχει πολλαπλούς ρόλους στη σημερινή πραγματικότητα. Σιγά το νέο θα μου πείτε. Όμως τι να πρωτοπρολάβουμε να κάνουμε;




Προσωπικά, η πρώτη μου προτεραιότητα είναι η διαπαιδαγώγηση και η φροντίδα των παιδιών μου και δεν τη διαπραγματεύομαι. Τη δουλειά μου την αγαπώ και την κάνω με μεγάλη ευχαρίστηση, ενώ παράλληλα οφείλω να διαβάζω και να ακολουθώ τις εξελίξεις στη επιστήμη μου ως σωστή επαγγελματίας. Η δουλεία μου έχει μια ξεχωριστή θέση στη ζωή μου, στο χρόνο μου και στο πρόγραμμα μου.

Οι υποχρεώσεις μιας εργαζόμενης μαμάς όμως δεν περιορίζονται σε αυτά, θα πρέπει να μαγειρέψει, να πλύνει, να σιδερώσει και να κάνει ότι χρειάζεται ώστε να διατηρήσει το σπίτι της καθαρό και περιποιημένο. Επιπλέον, η μαμά δεν παύει να είναι και γυναίκα όποτε είναι απαραίτητο να βρει χρόνο για να φροντίσει τον εσωτερικό της κόσμο αλλά και την εξωτερική της εμφάνιση.

Κάποιες από εμάς τις μαμάδες είμαστε τυχερές και έχουμε "εξωτερική" βοήθεια ενώ κάποιες άλλες όχι. Δυστυχώς εγώ ανήκω στη δεύτερη κατηγορία οπότε αυτό με ανάγκασε να βρω τρικ που θα με βοηθήσουν στην καθημερινότητα μου και θα μου εξασφαλίσουν τον χρόνο που θεωρώ απαραίτητο, ώστε να κάνω όλα αυτά που θεωρώ σημαντικά για την οικογένεια μου και    με κάνουν ευτυχισμένη.

Βασικό κόλπο μου αποτελεί ο προγραμματισμός και η καθιέρωση μιας καθημερινής ρουτίνας. Ιδιαίτερα τώρα την άνοιξη που συνήθως κάνουμε γενική καθαριότητα εν όψει Πάσχα και του επερχόμενου καλοκαιριού είναι αδύνατο να ανταπεξέλθω γιατί πολύ απλά δεν μπορώ να κάνω όλες τις δουλείες του σπιτιού μαζί γιατί δεν διαθέτω το χρόνο.

Φυσικά όλα αυτά δεν τα σκέφτηκα μόνη μου αλλά στο να σκεφτώ με αυτό το τρόπο με βοήθησε:

  1. Το βιβλίο της Marie Kondo, Σπίτι σε τάξη, Ζωή σε τάξη από τις εκδόσεις Κλειδάριθμός, για το οποίο θα σας μιλήσω όταν θα φτιάχνουμε
    τις ντουλάπες μας και
  2. Από το σύστημα της Lady Fly, την οποία την ανακάλυψα από το διαδίκτυο και αξίζει να ρίξετε μια ματιά στο site της εδώ.



Τέλος θα ήταν παράλειψη μου να μην αναφέρω ότι πολύ συχνά ανατρέχω στο αγαπημένο μου ελληνικό blog όσον αφορά την οργάνωση και την καθαριότητα και αυτό δεν είναι άλλο από το Make Life της γλυκιάς Ελευθερίας και την οποία ευχαριστώ για τις πολύ χρήσιμες συμβουλές της και τα φοβερά εκτυπώσιμα της τα οποία με έχουν βοηθήσει τρομερά να οργανώσω το σπίτι μου.

Από εδώ και πέρα σκοπεύω να σας αναρτώ από την "Μαμά Νοικοκυρά" το πώς προγραμματίζω την καθαριότητα του δικού μου σπιτιού, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι αυτό είναι πάντα και εφικτό... Περιμένω και τις δικιές σας συμβουλές και ιδέες...

Μέχρι την επόμενη φορά...
Σας φιλώ
Άννα

8 σχόλια:

  1. Μια από τα ίδια 'Αννα μου, ο χρόνος δεν είναι ποτέ αρκετός!!!Νομίζω πως ο σωστός προγραμματισμός μπορεί να βοηθήσει κατα πολύ...Περιμένουμε τις συμβουλές σου!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ελευθερία μου θεωρώ ότι είναι ένα θέμα που μας καίει όλες τις γυναίκες... Σίγουρα ο προγραμματισμός συντελεί στο να εξασφαλίσουμε περισσότερο χρόνο με τα παιδιά μας, όσο δύσκολο και αν ακούγεται!

      Διαγραφή
  2. Δεν μου εχεις μιλησεις γιαυτο το βιβλιο φιλεναδα. Περιμενω νεα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ευχαριστώ Άννα για την αναφορά! Χαίρομαι οι συμβουλές να πιάνουν τόπο! Φιλιά πολλά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ελευθερία πραγματικά με τις συμβουλές σου με έχεις βοηθήσει πολλές φορές δεν θα μπορούσα να μην σε αναφέρω...Φιλια

      Διαγραφή
  4. Σε ανακάλυψα πρόσφατα και έχω διαβάσει πάνω από τις μισές αναρτήσεις σου! Μ αρέσει πολύ ο τρόπος που γράφεις. Μου βγάζει μια αισιοδοξία, θετική διάθεση!
    Σ ευχαριστούμε Άννα.:)

    Σε περιμένω και στο δικό μου blog να τα λέμε.
    http://beautyproject-elinachris.blogspot.com/
    Φιλιά :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Fly lady αγαπώ κι εγώ! Η Κοντό όμως δε μου ταιριάζει από τα λίγα που έχω διαβάσει! Περιμένω να μας γράψεις περισσότερα για εκείνη! Τα φιλιά μου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Copyright © by Working mama. All rights reserved. Powered by Blogger. Designed By El Design