Δευτέρα 19 Ιουνίου 2017

Διαβάσαμέ και σας προτείνουμε: Ιστορίες με τη Λιλίκα

Σήμερα αποφάσισα να σας μιλήσω για ένα παιδικό βιβλίο που ίσως κάποιες από τις μανούλες ή ακόμα και τις νέες γιαγιάδες διαβάζατε όταν εσείς είσασταν παιδιά. Η αλήθεια είναι ότι οι ιστορίες της Λιλίκας άρχισαν να εκδίδονται πριν από 60 χρόνια. Οι εκδόσεις Παπαδόπουλος είχαν την πολύ έξυπνη ιδέα να επανεκδόσουν τις Ιστορίες της Λιλίκας και να μας μεταφέρουν σε μια άλλη εποχή... όταν τα παιδιά έπαιζαν και έτρεχαν ξέγνοιαστα στις γειτονιές.



Κυκλοφορούν 2 βιβλία από τις εκδόσεις Παπαδόπουλος με τις όμορφες αυτές ιστορίες, το κάθε βιβλίο εμπεριέχει 3 ιστορίες από την καθημερινότητα της μικρής αθώας καιι γλυκιάς Λιλίκας. Εμείς διαβάσαμε: Η Λιλίκα είναι άρρωστη, μαθαίνει να κολυμπά και γιορτάζει τα γενέθλια της. Σε κάθε ιστορία ο συγγραφέας περνάει και ένα μοναδικό μήνυμα.

Στα γενέθλια της Λιλίκας τονίζεται πόσο σημαντική είναι η μέρα των γενεθλίων κάθε παιδιού αλλά και η ενεργή συμμετοχή του στις προετοιμασίες, κάτι που εμείς οι μαμάδες ξεχνάμε προκειμένου να τελειώσουμε γρήγορα, συχνά αποκλείουμε το παιδί μας από τις προετοιμασίες, ωστόσο αυτό το κομμάτι είναι πολύ διασκεδαστικό για όλα τα μέλη της οικογένειας! Στην ιστορία αυτή ανακαλύπτουμε και το πόσο σημαντικό είναι να προσκαλούμε στα γενέθλια τους φίλους του παιδιού!

Όταν η Λιλίκα αρρωσταίνει μαθαίνει να κάνει υπομονή, προκειμένου να γίνει εντελώς καλά και να μπορέσει να είναι δυνατή και υγιείς για  να επανέλθει στην καθημερινότητα της και στα παιχνίδια με τους φίλους της. Η ανυπομονησία είναι ένα από τα χαρακτηριστικά των παιδιών, ιδιαίτερα κατά την φάση της ανάρρωσης τα μικρά τερατάκια συχνά θέλουν να βγουν από το σπίτι για να παίξουν! Σε αυτό το σημείο μπορούμε να τους διαβάσουμε για άλλη μια φορά την ιστορία της Λιλίκας και ίσως τότε πεισθούν να κάνουν υπομονή...

Το κολύμπι είναι μια απολαυστική δραστηριότητα για μικρούς και μεγάλους... Παρόλα αυτά κάποια παιδιά και όχι μόνο φοβούνται το νερό και δεν θέλουν να πάνε στο κολυμβητήριο η ιστορία της Λιλίκας που μαθαίνει κολύμπι θα τους αλλάξει γνώμη!

Η εικονογράφηση του βιβλίου είναι βγαλμένη από άλλες εποχές και αποπνέει τον ρομαντισμό εκείνης της εποχής και είμαι σίγουρη ότι θα σας ταξιδέψει! Αυτό το βιβλίο θα αποτελέσει αφορμή για να μιλήσετε με τα παιδιά σας και να τους εξηγήσετε πως ήταν η καθημερινή ζωή των παιδιών στα δικά σας χρόνια ή στα χρόνια των παππούδων και των γιαγιάδων τους...
Μπορείτε να προμηθευτείτε τα 2 βιβλία της σειράς στα κοντινά σας βιβλιοπωλεία ή από το βιβλιοπωλείο των Εκδόσεων Παπαδόπουλος εδώ.





Μην ξεχάσετε:
να κάνετε like στη σελίδα του blog στο facebook 
να με ακολουθήσετε στο Google+ και στο Instagram
  για να μαθαίνετε όλα τα νέα μου!!!



Μέχρι την επόμενη φορά...
Σας φιλώ
Άννα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Copyright © by Working mama. All rights reserved. Powered by Blogger. Designed By El Design