Σάββατο 4 Ιουνίου 2016

Η αξία της σχολικής εκδρομής

 Είναι η περίοδος των σχολικών εκδρομών, μια ανάμνηση της παιδικής ηλικίας, που θα φέρνουν στο μυαλό τους τα παιδιά μας όταν μεγαλώσουν, με τρυφερά και γλυκά συναισθήματα!


Η μεγάλη μου κόρη, η Κατερίνα, φέτος τελιώνει την πέμπτη δημοτικού, μέχρι πέρυσι τη συνόδευά εγώ στις σχολικές εκδρομές, όμως φέτος αποφάσισε ο μπαμπάς της να τη συνοδευσεί και εγώ να μείνω σπίτι με την μικρή, οπότε πηράμε και οι δυο ρεπό απο τις δουλειές μας και ετοιμαστήκαμέ για ακόμα μια χρονιά. Η φετινή μας εκδρομή ήταν στα Μετέωρα - Τρίκαλα και πραγματοποιήθηκε την Παρακευή 3/06/2016.

Προετοιμαστείτε κατάλληλα και εξοπλιστείτε με κέφι για την εξόρμηση του παιδιού σας. Στο τέλος της ημέρας είναι σίγουρο ότι θα νιώσετε γεμάτοι και ευχαριστημένοι για την όμορφη μέρα που περάσατε με το παιδί σας, τους συμμαθητές του αλλά και τους γονείς τους.

Μην ξεχασετε να ετοιμάσετε ένα σακίδιο με τα παρακάτω:
  1. Φωτογραφική μηχανή
  2. Καπέλο
  3. Αντιηλικό
  4. Μπουκαλάκια ή παγουρίνο με νερό για το δρόμο.
  5. Σνακ για το δρόμο ( εαν μπορέσετε να ετοιμάσετε μια μεγαλύτερη ποσότητα για να κεράσετε τους μικρούς και τους μεγάλους συνεπιβάτες σας
  6. Παιχνίδι ανάλογα με την ηλικία του παιδιού σας.
  7. Μια επιπλέον αλαξια ρούχα  για το παιδί σας (ολο και καποοιο ατύχημα μπορεί να συμβεί όποτε καλύτερα να είστε προετοιμασμένοι παρά να σας χαλάσει τη διάθεση).


Μην ντυθείτε βαριά και φορέστε τα πιο άνετα παπούτσια ( εχεί πολύ περπάτημα)! Αυτές οι εκδρομές έχουν και διδακτικό περιεχόμενο, το παιδί σας θα αποκτήσει γνώσεις και εμπειρίες που θα το συνοδεύουν σε όλη του τη ζωή.


Οταν η Κατερίνα μου γύρισε χθες το βράδυ στο σπίτι, είχε χαραγμένο στο προσωπάκι της ενα χαμόγελο ευτυχίας, ήταν καταενθουσιασμένη, έπαιξε, τραγούδησε και διασκέδασε με τους συμμαθητές της. Αλλά και ο μπαμπάς μας ήταν πολύ χαρούμενος που μοιράστηκε αυτή τη ξεχωριστή εμπειρια με την κόρη του, που μεγαλώνει...

Γι αυτό μην διστάσετε να συμετέχετε στις σχολικές εκδρομές του δημοτικού, είναι μια μοναδική ανάμνηση για το παιδί σας, ενώ και εσείς θα δεθείτε με τους υπόλοιπους γονείς και δασκάλους που συνοδεύουν τα παιδιά τους. Αλλώστε μην ξεχνάτε την ανάγκη του παιδιού, ιδιαίτερα στην προεφηβική και εφηβική ηλικία, να ανήκει σε μια ομάδα και στις τάξεις του δημοτικού η ομάδα της σχολικής τάξης είναι η σημαντικότερη στα μάτια του.
Ταυτόχρονα σε αυτού του είδους τις εκδρομές θα έχετε την ευκαιρία να παρακολουθήσετε τη συμπεριφορά του παιδιού σας μέσα στην ομάδα, οπότε και να ανιχνέυσετε τυχόν προβλήματα. Ετσι, θα έχετε τη δυνατότητα να θωρακίσετε το παιδί σας απέναντι στο σχολικό εκφοβισμό, ένα φαινόμενο που απασχολεί όλους του γονείς.
Γι αυτό σκεφτείτε το καλά πριν απορριψετε την ιδέα της σχολικής εκδρομής. Πάρτε μια μέρα ρεπό απο τη δουλειά σας και απολάυστε το, αξίζει τον κόπο!!!
Και στο τέλος της μέρας, να είστε σιγουρή ότι η αγκαλία και το χαμόγελο στο πρόσωπο του παιδιού σας θα σας ανταμείψουν.
Το δικό μου κοριτσάκι αγκάλιασε το μπαμπά της και είπε: Σε ευχαριστώ μπαμπά, πέρασα τέλεια.
Και αυτός είναι ένας απο τους λόγους που σε κάνουν να κοιμηθείς ευτυχισμένη το βράδυ...


Σας φιλώ
Άννα


4 σχόλια:

  1. αχ θεμα που εβαλες! σχολικες εκδρομες, ωραιες αναμνησεις γεματες αθωοτητα και ξεγνασοια! maria by beauty harmony blog

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Εχεις απόλυτο δίκιο Μαρία...
      Τις ίδιες αναμνήσεις θέλουν όλες οι μαμάδες και για τα παιδιά τους... Αλλά και σαν συνοδός είναι μια καταπληκτική εμπείρια!

      Διαγραφή
  2. Γειά σου Άννα...τέλειος προορισμός τα Τρίκαλα-Μετέωρα.Το λέω διότι μένω εδώ!Ωραίες οι σχολικές εκδρομές,σου αφήνουν όμορφες αναμνήσεις.Ελπίζω να απολαύσατε την εκδρομή σας και να μας επισκεφθείτε πάλι!Χάρηκα που σε Βρήκα...Είμαι η Ελευθερία από το missfreemommy.blogspot.gr

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλώς σε βρήκα και εγώ Ελευθερία μου...
      Εμείς μένουμε Βόλο, οπότε τα Τρίκαλα και τα Μετεωρα είναι κοντινοι πανέμορφοι προορισμοί και σίγουρα θα το επαναλάβουμε...

      Διαγραφή

Copyright © by Working mama. All rights reserved. Powered by Blogger. Designed By El Design