Τετάρτη 27 Σεπτεμβρίου 2017

Οι Μαγεμένες της Μαίρης Κόντζογλου με ταξίδεψαν στις συνοικίες της Θεσσαλονίκης!



Ένα από τα βιβλία που μου κράτησαν συντροφιά  το φετινού καλοκαιριού ήταν οι μαγεμένες της Μαίρης Κοντζογλού από τις εκδόσεις Μεταίχμιο.



Την Μαίρη Κοντζογλού τη γνώρισα από την επιτυχημένη τριλογία της : Οι μεσημβρινοί της ζωής και ομολογώ ότι με εντυπωσίασε η γραφή της αλλά και οι χαρακτήρες των ηρώων της. Η συνέχεια έγινε με την επίσης γνωστή και επιτυχημένη τριλογία Παλιά Ασήμια και φυσικά όταν ανακάλυψα το νέο της βιβλίο δεν θα μπορούσε να μην προστεθεί στη βιβλιοθήκη μου. Οφείλω να ομολογήσω ότι
Οι Μαγεμένες όχι μόνο δεν με απογοήτευσαν αλλά με ενθουσίασαν.

Ένα μυθιστόρημα με πολλά ιστορικά στοιχεία στην πλοκή μιας αταίριαστης ιστορίας αγάπης.
Δεν θα σας αποκαλύψω λεπτομέρειες γιατί πραγματικά αξίζει να το διαβάσετε!
Θα πρέπει όμως να σας πω ότι όλη ή ιστορία εξελίσσεται λίγα χρόνια πριν την απελευθέρωση της Θεσσαλονίκης και αφορά την κλοπή των μνημείων της Ελλάδας. Είναι σίγουρα ένα θέμα που μας πονάει εμάς τους Έλληνες αφού κομμάτια της ιστορίας και του πολιτισμού μας κοσμούν τις προθήκες διάσημων Ευρωπαϊκών μουσείων. Φαντάζομαι όλοι καταλαβαίνεται για τι μιλάω. Σε αυτό το βιβλίο η Κοντζογλού μας αποκαλύπτει την αρπαγή ενός άλλου ιστορικού μνημείου στη Θεσσαλονίκη από  Γάλλους, με την συναίνεση και ευλογία της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας.
Λίγο πριν την απελευθέρωση λοιπόν μια ομάδα ανθρώπων που δεν έχουν τίποτα κοινό, εκτός από την αγάπη για την πατρίδα τους και την πόλη τους, αποφασίζουν να προστατεύσουν τις Μαγεμένες προσφέροντας μέχρι και τη ζωή τους, για να τις σώσουν. Αν θέλετε να μάθετε περισσότερα για την ιστορία των Μαγεμένων δεν έχετε παρά να προμηθευτείτε το μυθιστόρημα της Μαίρης Κοντζογλου από τα κοντινά σας βιβλιοπωλεία ή από το ηλεκτρονικό κατάστημα των Εκδοσέων Μεταίχμιο.

Από το οπισθόφυλλο: Θεσσαλονίκη, στα βάθη των αιώνων: Μια βασίλισσα ερωτευμένη παράφορα με τον Μεγαλέξανδρο τρέχει μες στη νύχτα να συναντήσει τον εραστή της. Τα μάγια του απατημένου συζύγου της όμως θα μαρμαρώσουν αυτή και τη συνοδεία της. Οι μορφές τους θα μείνουν για πάντα στη Στοά των Ειδώλων.

Μια σαγηνευτική ιστορία, βασισμένη σε αληθινά γεγονότα, που σκαλίζεται με έρρωτα και αίμα στα βυζαντινά τείχη, στα υγρά λιθόστρωτα, στις συναγωγές, στα παζάρια και στα γεμάτα θρύλους και ατμούς χαμάμ της Σαλονίκης.


" Σβήνοντας ένα κομμάτι από το παρελθόν είναι 
σαν να σβήνεις και ένα αντίστοιχο κομμάτι από το μέλλον"
Γιώργος Σεφέρης


Μην ξεχάσετε:
να κάνετε like στη σελίδα του blog στο facebook 
να με ακολουθήσετε στο Google+ και στο Instagram
  για να μαθαίνετε όλα τα νέα μου!!!



Μέχρι την επόμενη φορά...
Σας φιλώ
Άννα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Copyright © by Working mama. All rights reserved. Powered by Blogger. Designed By El Design