Σάββατο 8 Απριλίου 2017

Γυρίστε το χρόνο πίσω με έλαιο ροδιού





Τα τελευταία χρόνια το ρόδι αποτελεί ένα συστατικό που συγκαταλέγεται στις υπερτροφές. Αφού λοιπόν το εντάξαμε στη διατροφή μας ήρθε η ώρα να το εντάξουμε και στην περιποίηση του δέρματος τόσο του προσώπου όσο και του σώματος μας.


 Οι ιδιότητες του έλαιού ροδιού είναι πραγματικά ευεργετικές για την επιδερμίδα μας:

  • Αναζωογονεί την επιδερμίδα και προστατεύει από την πρόωση γήρανση και τη φθορά που προκαλείτε από την ηλιακή ακτινοβολία, καθώς το έλαιο έχει αντιοξειδωτικές ιδιότητες.
  • Έχει την ικανότητα να καθαρίζει το δέρμα, να λειαίνει τις ρυτίδες και να κάνει απολέπιση και ανάπλαση της επιδερμίδας
  • Βοηθάει στην καταπολέμηση της ακμής λόγω των αναπλαστικών ιδιοτήτων του
  • Είναι εξαιρετικό στην καταπολέμηση της ξηροδερμίας, ακόμα και σε δύσκολες περιοχές όπως οι αγκώνες και τα γόνατα.
  • Είναι αποτελεσματικό στην καταπολέμηση της ψωρίασης και εκζεμάτων.
Είναι σίγουρα ένα πολυχρηστικό προϊόν. Μου δόθηκε η ευκαιρία να το δοκιμάσω και παρόλο που για να σας πω την αλήθεια το φοβήθηκα στην αρχή έμεινα κατενθουσιασμένη. Το φοβήθηκα γιατί το δέρμα μου είναι αρκετά ευαίσθητο με τάση για κοκκινίλες και αρκετά συχνά περνάω εξάρσεις ακμής. Η εταιρεία amygdalae στη συνάντηση των bloggers που σας είχα ΄μιλήσει πριν μερικές μέρες, μπορείτε να δείτε την ανάρτηση μου για την συνάντηση εδώ, είχε την καλοσύνη να μας προσφέρει το θαυματουργό έλαιο ροδιού. η συγκεκριμένη εταιρεία δραστηριοποιείται στην καινοτόμο παραγωγή βρώσιμων και καλλυντικών ελαίων ψυχρής έκθλιψης υψηλής ποιότητας από καρπούς και κουκούτσια ελληνικής προέλευσης.
Το πρώτο προϊόν της εταιρείας είναι το Αμυγδαλέλαιο Βόλου που έχει ξεχωρίσει και ήδη το έχω εντάξει στην καθημερινότητα μου, ,μπορείτε να ανατρέξετε στην ανάρτηση μου για το προϊόν αυτό. Τα έλαια της εταιρείας παράγονται με την διαδικασία ψυχρής έκθλιψης , η οποία εξασφαλίζει ότι τα θρεπτικά συστατικά παραμένουν αναλλοίωτα. Στα πλεονεκτήματα των ελαιών αυτών είναι ότι δεν υπόκεινται σε ραφινάρισμα, διατηρώντας ανέπαφο το χρώμα τους , τη γεύση και το άρωμά τους. Δεν υπάρχουν προσμίξεις. Δεν χρησιμοποιούνται χημικά κατά την παραγωγή του. Ενώ η απόλυτη καθαρότητα και φυσικότητα του προ ιόντος εξασφαλίζει την γρήγορη απορρόφηση από την επιδερμίδα και την έλλειψη της αίσθησης λιπαρότητα. Είναι 100 % παρθένο, 100%  φυσικό και 100% ελληνικό προϊόν.
Συγκεκριμένα το έλαιο ροδιού έχει χρυσοκίτρινο χρώμα και μια λίγο έντονη μυρωδιά λόγω της φυσικής επεξεργασίας του και η περιεκτικότητα του στο λιπαρό οξύ : punicic acid είναι 83%, ενώ διεθνώς έχει αναγνωριστεί ότι περιεκτικότητα στο συγκεκριμένο οξύ > 65% διασφαλίζει την υψηλή ποιότητα του ελαίου.

Σε αυτό το σημείο θα σας μιλήσω για το πως χρησιμοποιώ εγώ το έλαιο ροδιού:
  1. Στην βραδινή μου περιποίηση όταν παρατηρήσω ότι το δέρμα μου χάνει την ελαστικότητα το αφού καθαρίσω το δέρμα μου το βάζω αντί για την ενυδατική μου. Χρησιμοποιώ μια μικρή ποσότητα λίγες σταγόνες 2-3, και το τοποθετώ στο δέρμα μου κάνοντας και ένα ελαφρύ μασάζ. Την επόμενη μέρα πραγματικά το δέρμα του προσώπου μου είναι λαμπερό και πολύ ενυδατωμένο.
  2. Στην απλή ενυδατική κρέμα που χρησιμοποιώ προσθέτω μια μικρή σταγόνα του ελαίου σε καθημερινή βάση για να ενισχύσω τη δράση της και να την μετατρέψω σε αντιγηραντική και αντιοξειδωτική κρέμα.
  3. Επιπρόσθετα το χρησιμοποιώ και στο σώμα λόγω των αναπλαστικών ιδιοτήτων του προσθέτω μια σταγόνα στην ενυδατική σώματος που χρησιμοποιώ και την εφαρμόζω. Μην ξεχνάτε ότι έρχεται καλοκαίρι και πρέπει να προστατευτούμε από την επιβλαβή ηλιακή ακτινοβολία 

Δεν έχετε παρά να το δοκιμάσετε και εσείς. Σας το συστήνω ανεπιφύλακτα. Εάν θέλετε να το προμηθευτείτε μπορείτε να επικοινωνήσετε με την εταιρεία amygdalae προκειμένου να σας ενημερώσουν για τα σημεία πώλησης των προϊόντων τους, αλλά και για οποιαδήποτε άλλη πληροφορία θελήσετε.


Μέχρι τη επόμενη φορά...
Σας φιλώ
Άννα

1 σχόλιο:

  1. Πολύ χρήσιμο και ενημερωτικό post για το έλαιο ροδιού, Άννα! Το χρησιμοποιώ κι εγώ τελευταία και συμφωνώ ότι όντως είναι πολύτιμο για την επιδερμίδα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Copyright © by Working mama. All rights reserved. Powered by Blogger. Designed By El Design