Τρίτη 2 Μαΐου 2017

Πως να ξεκινήσω την οργάνωση του σπιτιού μου;

Λίγο οι διακοπές του Πάσχα, λίγο οι επαγγελματικές μου υποχρεώσεις καθυστέρησα να σας γράψω πως οργανώνω τις δουλείες του σπιτιού μου. Σε αυτή την ανάρτηση θα σας γράψω ένα πρώτο βήμα που είναι αρκετά εύκολο, ακόμα και για τις πιο ανοργάνωτες. Αν καταφέρετε όμως να το εντάξετε στην ρουτίνα σας είμαι σίγουρη ότι θα σας διευκολύνει και θα καταφέρετε να  κερδίσετε χρόνο, το οποίο είναι ο πολυπόθητος στόχος για τις περισσότερες από εμάς.



Ένας καθημερινός πονοκέφαλος για όλες τις νοικοκυρές, ιδιαίτερα για τις μανούλες, είναι τι θα μαγειρέψω αύριο; Και αν τα παιδάκια σας πάνε και σχολείο έχετε να σκεφτείτε και το κολατσιό τους για το σχολείο!
Το πρώτο βήμα θεωρώ ότι είναι στο τέλος κάθε εβδομάδας να αφιερώνουμε λίγο από το χρόνο μας για να φτιάξουμε το μενού της ερχόμενης βδομάδας, με αυτό το τρόπο μπορείτε να έχετε ποικιλία στις τροφές που εντάσσεται στο οικογενειακό σας διατροφικό πλάνο, ενώ δεν σπαταλάτε χρόνο να σκέφτεστε σε καθημερινή βάση. Ακόμα πιο εύκολο γίνεται αν θέλετε να ακολουθήσετε τα εβδομαδιαία διαιτολόγια που προτείνονται από διάφορες ιστοσελίδες.

Θα σας πρότεινα, μάλιστα μαζί με το εβδομαδιαίο πλάνο σας να γράφετε και τη λίστα με τα ψώνια από το σούπερ μάρκετ - κρεοπωλείο και μανάβικο, με αυτό το τρόπο οργανώνεται και τις αγορές σας χωρίς να ανακαλύπτετε τελευταία στιγμή, λίγο πριν μαγειρέψετε ότι σας λείπει κάποιο απαραίτητο συστατικό. Σχετικά με αυτές τις αγορές θα σας σύστηνα να προτιμάτε να μην τις κάνετε Σάββατο ή Δευτέρα αν έχετε αυτή τη δυνατότητα. Θεωρώ ότι η Τρίτη είναι μια από τις ιδανικότερες μέρες που μπορείτε να εξυπηρετηθείτε καλύτερα και φυσικά να μην περιμένετε στο ταμείο...

Πιστέψτε με αν αρχίσετε να καθιερώνετε το εβδομαδιαίο διαιτολόγιο της οικογένειας σας θα αντιληφθείτε ότι η καθημερινότητα της γίνετε ευκολότερη. Ένα βήμα την φορά μην βιάζεστε.
Την επόμενη φορά θα σας μιλήσω για τις καθημερινές ρουτίνες καθαριότητας, ακολουθώντας κάποιες από τις συμβουλές τις Lady Fly.

Μέχρι την επόμενη φορά...
Σας φιλώ
Άννα

1 σχόλιο:

Copyright © by Working mama. All rights reserved. Powered by Blogger. Designed By El Design