Τετάρτη 16 Αυγούστου 2017

Διαβάσαμέ και σας προτείνουμε: Ο Βασιλιάς Φωνακλάς Γαλήνη δεν βρίσκει




Το συγκεκριμένο παιδικό βιβλίο πραγματικά το λάτρεψα... Γιατί; Είναι ένα βιβλίο που μιλάει για το κακό που δημιουργεί σε μια πόλη - κοινωνία - οικογένεια όταν όλοι φωνάζουν τσιρίζουν και κάνουν απίστευτη φασαρία και πόση ηρεμία μπορεί να επικρατήσει όταν όλα αυτά εκλείψουν!
Ο Βασιλιάς Φωνακλάς Γαλήνη δεν βρίσκει της Τζένης Κουτσοδημητροπούλου σε εικονογράφηση της Αιμιλίας Κονταίου κυκλοφορεί από τις Εκδόσεις Ελληνοεκδοτική.


Ο Βασιλιάς Φωνακλάς είναι ο Βασιλιάς της Βροντούπολης, μιας χώρας που όλοι φωνάζουν και κάνουν φασαρία. Ξαφνικά στη νότια πλευρά της χώρας όλα θα αλλάξουν όταν θα γεννηθεί η Γαλήνη, ένα κοριτσάκι που δεν αντέχει το θόρυβο και τις φωνές. Έτσι για χάρη της Γαλήνης η νότια πλευρά της Βροντούπολης μαθαίνει να λειτουργεί με ησυχία χωρίς φωνές και όλα πλέον γίνονται χαμηλόφωνα και με ηρεμία. Όλοι οι κάτοικοι της, μικροί και μεγάλοι, είναι πολύ πιο ευτυχισμένοι και ζουν αρμονικά.
Τι γίνεται όμως στην Βόρεια πλευρά της χώρας; Ο Βασιλιάς Φωνακλάς αναζητά τρόπους να απαλλαχθεί από τις φρικτές ημικρανίες που τον ταλαιπωρούν. Τότε εμφανίζεται ο μπαμπάς της Γαλήνης και του προτείνει να τον φιλοξενήσει για λίγες μέρες στο σπίτι του. Και τότε όλα αλλάζουν και ο Βασιλιάς ανακαλύπτει ότι η αιτία των πονοκεφάλων του δεν είναι  άλλη από τις φωνές και τη φασαρία που επικρατεί στο βασίλειο του. Όταν επιστρέφει στο παλάτι επιβάλλει στου υπηκόους το να μην φωνάζουν! Στην αρχή είναι δύσκολο αλλά με τον καιρό όλα αρχίζουν να κυλούν πιο ήρεμα και πολύ πιο ήσυχα και στη βόρεια πλευρά της πόλης. Έτσι η χώρα του Βασιλιά Φωνακλά από Βροντούπολη έγινε Γαληνούπολη.

Πρόκειται για ένα εξαιρετικό βιβλίο, το οποίο η συγγραφέας  με ένα πολύ έξυπνο τρόπο περνάει στα παιδιά μας το μήνυμα ότι δεν χρειάζεται να φωνάζουν και να τσιρίζουν για να πετύχουν αυτό που θέλουν. Η εικονογράφηση του βιβλίου είναι μαγευτική και εκφράζει απόλυτα την ιστορία του βιβλίου σε κάθε σελίδα του.

Έτσι πλέον Κάθε φορά που φωνάζει η μικρή μου κόρη της λέω ¨Δεν θέλω να ζω στη Βροντούπολη και να πονάει το κεφάλι μου, εσύ;" και με ένα μαγικό τρόπο οι τόνοι πέφτουν και επιστρέφει η πολυπόθητη Γαλήνη στο σπίτι μας !!!

Το βιβλίο ανήκει στην κατηγορία παιδικών βιβλίων βελτίωσης της συμπεριφοράς - μαθαίνω από τα λάθη μου των εκδόσεων Ελληνοεκδοτική, ενώ έχετε τη δυνατότητα να ακούσετε δωρεάν την αφήγηση του παραμυθιού αφού εμπεριέχεται QR Code. Μπορείτε να αναζητήσετε το βιβλίο στα κοντινά σας βιβλιοπωλεία.

Μην ξεχάσετε:
να κάνετε like στη σελίδα του blog στο facebook 
να με ακολουθήσετε στο Google+ και στο Instagram
  για να μαθαίνετε όλα τα νέα μου!!!



Μέχρι την επόμενη φορά...
Σας φιλώ
Άννα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Copyright © by Working mama. All rights reserved. Powered by Blogger. Designed By El Design