Κυριακή 17 Δεκεμβρίου 2017

Book Advent Calendar #11

Έξι στολίδια ταξιδεύουν

Του Ευγένιου Τριβιζά

Εικονογράφηση: Λίζα Ηλιού

Εκδόσεις: Διόπτρα






Το καινούριο Χριστουγεννιάτικο βιβλίο του αγαπημένου μας Τριβιζά δεν γινόταν να λείπει από το φετινό ημερολόγιο αντίστροφης μέτρησης μας. Πρόκειται για ένα ιδιαίτερο βιβλίο με την κλασσική γραφή του μεγαλύτερου παραμυθά της Ελλάδας.
Έξι στολίδια, ένα αστεράκι, μια ολοστρόγγυλη μεταξωτή μπαλίτσα, ένα λαμπερό μπλε λαμπάκι, μια χρυσαφένια καμπανούλα, ένα μολυβένιο στρατιωτάκι και ένα αγγελούδι στολίζουν ένα χριστουγεννιάτικο δέντρο, όταν η γάτα του σπιτιού τους αποκαλύπτει ότι όταν περάσουν οι γιορτές θα τα κλείσουν σε μια σκοτεινή ντουλάπα γεμάτη υγρασία. Έτσι αποφασίζουν να εγκαταλείψουν το χριστουγεννιάτικο δέντρο και την ζεστασιά του σπιτιού της Ρούλας Ονειρούλας και να ταξιδέψουν με ένα μαγικό χαλί! Και η περιπέτεια ξεκινά...
Πηγαίνουν στο πάρτι γενεθλίων της πριγκίπισσας των πυγολαμπίδων, μετά πηγαίνουν στο Μπαλί και μετά από πολλούς μπελάδες φτάνουν στο νησί των πυροτεχνημάτων και στο καμπαναριό με τις κρυστάλλινες καμπάνες, εκεί θα λάβουν ένα γράμμα από τη Ρούλα Ονειρούλα! Στο γράμμα αυτό η Ρούλα θα τους ζητάει να γυρίσουν πίσω και αυτή δεν θα τους κλείσει στη ντουλάπα. Μετά από αυτή τη διαβεβαίωση τα στολίδια αποφασίζουν να γυρίσουν στη ασφάλεια του σαλονιού και το αγαπημένο τους καταπράσινο χριστουγεννιάτικο δέντρο!
Στο τέλος του βιβλίου, όπως στα  περισσότερα βιβλία του Τριβιζά έρχεται η σειρά του παιδιού να διασκεδάσει και να μάθει μέσα από παιχνίδια ζωγραφικής και ασκησούλες.
Άλλο ένα από τα υπέροχα βιβλία του Ευγένιου που θα ταξιδέψει το παιδί σε φανταστικά μέρη και θα μάθει να σέβεται τα χριστουγεννιάτικα στολίδια.
Αν και εσείς πιστεύετε ότι αυτό το βιβλίο πρέπει να υπάρχει στη Χριστουγεννιάτικη παιδική βιβλιοθήκη σας δεν έχετε παρά να το προμηθευτείτε από τα κοντινά σας βιβλιοπωλεία ή από το ηλεκτρονικό βιβλιοπωλείο των Εκδόσεων Διόπτρα

Μην ξεχάσετε:
να κάνετε like στη σελίδα του blog στο facebook 
να με ακολουθήσετε στο Google+ και στο Instagram
  για να μαθαίνετε όλα τα νέα μου!!!



Μέχρι την επόμενη φορά...
Σας φιλώ
Άννα


1 σχόλιο:

Copyright © by Working mama. All rights reserved. Powered by Blogger. Designed By El Design