Πέμπτη 27 Ιουλίου 2017

Διαβάσαμε και σας προτείνουμέ: Δάφνη Η Μονακριβούλα


Η Δάφνη είναι ένα κοριτσάκι πολύ τυχερό... Οι γονείς της δεν έχουν άλλο παιδί είναι η μονάκριβη τους πριγκίπισσα που έχει όλο τους το ενδιαφέρον και την αγάπη. Όπως είναι φυσικό οι γονείς της της κάνουν όλα τα χατίρια και νιώθει ότι είναι μοναδική και ξεχωριστή!




Μέχρι που η μαμά της μένει έγκυος και προσπαθεί να της εξηγήσει ότι θα αποκτήσει ένα μικρό αδερφάκι... Τότε η Δάφνη αρχίζει να αντιλαμβάνεται ότι πλέον δεν θα είναι το μοναδικό παιδί της μαμάς και του μπαμπά. Όταν πλέον γεννιέται το αδερφάκι της και κλέβει την προσοχή της μαμάς τα πράγματα γίνονται ακόμα πιο δύσκολα για τη Δάφνη που δεν θέλει να ασχοληθεί καθόλου με ένα κλαψιάρικο μωρό. Μία μέρα όμως που του δίνει ένα φιλάκι αρκεί ένα χαμόγελο του μικρού της αδερφού για να μπει μέσα στη καρδιά της και να ξαναγίνει η Μονακριβούλα της μαμάς και του μπαμπά.



Η Δάφνη Η Μονακριβούλα είναι το καινούριο βιβλίο της Λίνας Μουσιώνη σε εικονογράφηση της Κατερίνας Βερούτσου από τις Εκδόσεις Ελληνοεκδοτική. Η συγγραφέας πολύ έξυπνα μας μιλάει για την "εισβολή" ενός νέου μέλους στην οικογένεια μέσα από τα μάτια της μεγάλης αδερφής.  Τα παιδιά δεν μπορούν να αντιληφθούν την χαρά και την αγάπη των γονιών όταν μια οικογένεια μεγαλώνει, συνήθως βλέπουν εχθρικά αυτή την αλλαγή και σίγουρα όλα τα παιδάκια σε μεγαλύτερο ή σε μικρότερο βαθμό έχουν νιώσει το αίσθημα της ζήλιας όταν αποκτούν αδερφάκι αφού αλλάζουν πλέον οι ισορροπίες μέσα στην οικογένεια. Το βιβλίο αυτό είναι ιδανικό για τα παιδάκια που πρόκειται ή πρόσφατα έχουν αποκτήσει αδερφάκι ώστε να τους δώσουμε να καταλάβουν μέσα από μια παιδική ιστορία να αντιληφθούν ότι δεν πρόκειται να σταματήσουν οι γονείς τους να τα αγαπούν αλλά ότι πλέον θα έχουν την δυνατότητα να μεγαλώσουν μαζί με το αδερφάκι τους και να μοιραστούν τα παιχνίδια τους και να δημιουργήσουν όμορφες παιδικές αναμνήσεις. Είναι ένα βιβλίο που απευθύνεται σε παιδιά και μιλάει για τους οικογενειακούς δεσμούς και συγκεκριμένα για την αξία της αδελφικής αγάπης!
Εάν θέλετε να προμηθευτείτε αυτό το εξαιρετικό παιδικό βιβλίο μπορείτε να βρείτε στα κοντινά σας βιβλιοπωλεία, αναζητήστε το!



Μην ξεχάσετε:
να κάνετε like στη σελίδα του blog στο facebook 
να με ακολουθήσετε στο Google+ και στο Instagram
  για να μαθαίνετε όλα τα νέα μου!!!



Μέχρι την επόμενη φορά...
Σας φιλώ
Άννα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Copyright © by Working mama. All rights reserved. Powered by Blogger. Designed By El Design