Παρασκευή 3 Ιουνίου 2016

Τα απαραίτητα για ένα νεογέννητο

Ι μέρος

Μπορεί τα κορίτσια μου να μεγάλωσαν αλλά ίσως σε κάποιες νέες μανούλες να φανεί χρήσιμη αυτή η σειρά αναρτήσεων.
 Ας ξεκινήσουμε με το τι πραγματικά χρειάζεσαι για το μωράκι σου  όταν γεννήσεις;


 Η καθημερινή μου συναναστροφή με μανούλες, λόγω δουλειάς, ήταν η αφορμή για αυτή την ανάρτηση. Πολλές μανούλες, ιδιαίτερα οι πρωτομάνες, θέλουν να ξέρουν τι χρειάζεται πριν γεννήσουν, ωστέ να προμηθευτούν τα απαραίτητα, αλλώστε μόλις γυρίσουν σπίτι δεν θα έχουν χρόνο για βόλτες στην αγορά, όλος ο χρόνος τους θα είναι αφιερωμένος στο γλυκό τους μωράκι.
Η κρίση έχει εισβάλλει στη ζωή μας όποτε ότι μπορέσετε να δανειστείτε απο συγγενείς ή φίλους καλό θα ήταν, άλλωστε κάποια πράγματα θα τα χρησιμοποιήσετε μόνο για τους πρώτους
6 μήνες ή και λιγότερο. Επίσης το μωράκι σας δεν το ενδιαφερεί αν θα είναι καινούργια τα πράγματα που θα χρησιμοποιήσετε αλλά η αγαπή και η φροντίδα που θα του προσφέρετε...

Ας ξεκινήσουμε λοιπόν:
  • Απο καταστήματα βρεφικών επίπλων θα χρειαστείτε:
  1.  Κούνια της επιλογής σας
  2. Στρώμα 
Σημείωση: δώστε ιδιαίτερη βαρύτητα στο στρωματάκι είναι πολύ σημαντικό για τη σπονδυλική στηλή του μωρού σας... Τη κούνια θα σας σύστηνα να τη δανειστείτε.

  • Απο καταστήματα βρεφικών είδων
  1.  Καθισματακί για το αυτοκίνητο απο 0 μηνών (για τους πρώτους 6 μήνες).
  2. Καροτσάκι, που είναι κατάλληλο και για νεογέννητο, αν σκοπέυεις να  ξεκινήσεις τις βόλτες από νωρίς...
  3. Πάντα, κουνουπιέρα( ιδιαίτερα τους καλοκαιρινούς μήνες)  και παπλωματάκι ή κουβερτούλα (ανάλογα με την εποχή) για την κούνια.
  4.  Σεντονάκια κούνιας, όχι παρα πολλά.
  5. Κουρτίνα παιδικού δωματιού
  6. Υφασμάτινές πάνες ( μπορείτε να τις χρησιμοποιείσετε και για υποστήριγμά το πρώτο διάστημα ώστε να διατηρείτε το μωράκι σας μέσα στην κούνια σε πλάγια θέση).
  7. Αδιάβρόχο κάλυμμα για το στρώμα της κούνιας, ωστε να το προστατέψετε.
  8.  Μικρά πανάκια για να ταίζετε το μωράκι σας ( είναι ιδιαίτερα χρήσιμα εάν το μωράκι σας κάνει αναγωγές).
  9. Πετσέτα που ήδη έχεις ή μπουρνουζακί βρεφικό. 
  10. Μπανάκι (καλο θα ήταν να έχει κάποιο υποστηριγμά ωστε να ακουμπάς το μωρό επάνω).
  11. Αλαξιέρα ή αδιαβροχό που θα τοποθετείς το μωράκι σου για να το αλλάξείς ( πάντα υπάρχει ο κίνδυνος το μωράκι σου να σου κατουρήσει πρίν προλάβεις να του βάλεις την πάνα του)
  12. Αποστειρώτη ( είναι μια συσκευή που θα σας σύστηνα να δανειστείτε αφού θα τον χρησιμοποιήσετε μόλις 6 μήνες ή μπορεί να μην το χρησιμοποιήσετε σχεδον καθόλου αν σκοπεύετε να θηλάσετε αποκλειστικά).
 Είμαι σίγουρη ότι θα αναρωτηθείτε γιατί δεν έχω βάλει στη λίστα: πορτ μπεμπέ ή καλαθούνα. Είναι κάτι που θα χρησιμοποιήσετε το πολύ 2-3 μήνες και να σας πώ την αλήθεια το μωρακί σας καλό είναι να κοιμάται το βράδυ στην κούνια του ( φανταστείτε τον εαυτό σας τι είναι πιο βολικό να κοιμάσαι στο κρεββάτι σου ή στον καναπέ;) την υπόλοιπη μέρα μπορείς να το έχεις στο καθισματακι του αυτοκινήτου, το οποίο μπορείς να το χρησιμοποιήσεις και σαν ριλάξ ή στο καροτσάκι.

Επίσης πολλά απο αυτά τα πραγμάτα μπορείς να πείς σε συγγενειες και φίλους να σου φέρουν αν σε ρωτήσουν τι θέλεις να σου φέρουν για δώρο για το νεογέννητο. Σίγουρα οι γιαγιάδες όλο και κάτι θα πάρούν απο τη λεγόμενη προίκα του μωρού....οπότε μην βιαστείς...

Η λίστα είναι μεγάλη και θα συνεχιστεί σε επόμενη αναρτηση....

                                                         Αποτέλεσμα εικόνας για νεογεννητο

Σας φιλώ
Άννα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Copyright © by Working mama. All rights reserved. Powered by Blogger. Designed By El Design