Κυριακή 10 Ιουλίου 2016

Τα απαραίτητα για ένα νεογέννητο ΙΙ



ΙΙ Μέρος
Αποτέλεσμα εικόνας για νεογεννητο
Συνεχίζουμε με το δεύτερο μέρος, αν και καθυστέρησα αρκετά (εάν θέλεις να διαβάσεις το πρώτο  Τα απαραίτητα για το νεογέννητο).
Αφού κάναμε τις λίστες με τα καταστήματα βρεφικών επίπλων και ειδών, ας κάνουμε και τις λίστες με τα αναλώσιμα είδη που θα χρειαστείτε τις πρώτες μέρες που θα γυρίσετε με το μωράκι σας στο σπίτι:
 
Τα είδη αυτά μπορείτε να τα προμηθευτείτε από καταστήματα με βρεφικά, σούπερ μάρκετ και φαρμακεία. Η επιλογή είναι δική σας.


  1. Μπιμπερό γυάλινα ηλικίας από 0 - 6 μηνών. Η αλήθεια είναι ότι μην βιαστείς να πάρεις πολλά μικρά μπιμπερό σκέψου ότι οι ποσότητες που θα πίνει το μωρό σου θα αυξάνονται πολύ γρήγορα και σίγουρα μέσα σε ένα μήνα θα ξεπεράσουν την χωρητικότητα του μικρού μπιμπερό οπότε ένα μικρό και τα υπόλοιπα μεγάλα. Επιπλέον μετά τους 6 μήνες θα αρχίσεις να χρησιμοποιείς πλαστικά σκεύη, αφού κάποια από αυτά θα τα κρατάει μόνο του το μωράκι σας και θα υπάρχει ο κίνδυνος να το πετάξει κάτω και να σπάσει.
  2. Πάνες , οι οποίες θα είναι ένα από τα βασικά έξοδα που θα κάνεις για το μωρό σου μέχρι την ηλικία των 2 χρονών ή και παραπάνω. Επίσης μην προμηθευτείς με πολλά τεμάχια σε μικρό νούμερο. Συνήθως το Νο 1 το φοράει για πολύ μικρό χρονικό διάστημα, ενώ όταν φύγεις από το μαιευτήριο θα σου δώσουν ένα κουτάκι που θα έχει μέσα βρεφικές πάνες.
  3. Πιπίλα, εξαρτάται αν επιθυμείς να χρησιμοποιήσεις ή όχι. 
  4. Καθαρό οινόπνευμα, από φαρμακείο για την περιποίηση του ομφαλού.
  5. Αποστειρωμένες γαζες.
  6. Αμπούλες φυσιολογικού ορού, θα τις χρησιμοποιήσεις σε πάρα πολλές περιπτώσεις : για τον καθαρισμό της μυτούλας και των οφθαλμών του μωρού σας.
  7. Βρεφικό ψαλιδάκι ή νυχοκόπτη ανάλογα με το τι σε εξυπηρετεί, μην ξεχνάς ότι πρέπει να είναι αποκλειστικά για το μωράκι σου αφού το επιβάλλουν οι συνθήκες υγιεινής.
  8. Σφουγγαράκι για το μπάνιο του 
  9. Βρεφικό γάλα πρώτης ηλικίας σε σκόνη, αν επιλέξεις να θηλάσεις αποκλειστικά δεν είναι απαραίτητο.
  10. Ρουχαλάκια ανάλογα με την εποχή. Καλό είναι να μην παρασυρθείς και πάρεις πολλά ιδιαίτερα μικρά σε νούμερο, σίγουρα θα έχεις τα δωράκια σου όποτε προσπάθησε να περιοριστείς αφού το μωράκι σου μεγαλώνει πολύ γρήγορα...
  11.  Βρεφικά καλλυντικά τα οποία μπορείς να προμηθευτείς είτε από κατάστημα βρεφικών ειδών είτε από φαρμακείο ( σίγουρα οι τιμές των ιντερνετικών φαρμακείων είναι πολύ πιο οικονομικές, σίγουρα όμως η επιλογή είναι δική σου αν θέλεις να στηρίξεις το συνοικιακό φαρμακείο της γειτονιάς σου). Όσο για την εταιρεία έχεις να επιλέξεις από μια πληθώρα εταιρειών και προϊόντων. Βασικά θα χρειαστείς: 
    1. Σαμπουάν - Αφρόλουτρο
    2. Κρέμα για την αλλαγή της πάνας
    3. Ενυδατική κρέμα ή λάδι για την καθημερινή ενυδάτωση του μωρού σας
Μπορεί να ξέχασα κατί αλλά το σημαντικότερο απο όλα: το μωράκι σας δεν έχει ανάγκη τόσο πολύ από υλικά αγάθα, αυτό που θα πρέπει να έχει κάθε μαμά στο μυαλό της είναι ότι το παιδάκι της έχει ανάγκη την αγκαλιά της, την αγάπη της , την ζεστασιά και την ασφάλεία που του προσφέρει ο μητρικός θηλάσμος. Τις πρώτες μέρες στο σπίτι αφιέρωστε στο νεογέννητο όσο περισσότερο χρόνο μπορείτε για να νιώσει ασφάλεια, σταθερότητα και πολλή αγάπη...

Σας φιλώ
Άννα





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Copyright © by Working mama. All rights reserved. Powered by Blogger. Designed By El Design