Παρασκευή 1 Δεκεμβρίου 2017

Book Advent Calendar #1

Ένα ελατάκι για τον Τάκη
του Ευγένιου Τριβιζά
σε εικονογράφηση της Μελίνας Δεσφινιώτη
Εκδόσεις: Μεταίχμιο



Είμαι σίγουρη ότι και μόνο στο άκουσμα του ονόματος του συγγραφέα οι περισσότεροι από τους γονείς μπορούν να αντιληφθούν πόσο όμορφο αλλά και διαφορετικό είναι αυτό το βιβλίο!


Ο αγαπημένος μας Ευγένιος λοιπόν μας διηγείται την ιστορία ενός μικρού ελάτου, το οποίο το χαρίζει η μαμά του Τάκη στο μικρό της γιο. Έτσι,  ο Τάκης πλέον έχει το δικό του ελατάκι, το οποίο είναι μικρό και μπορεί να το στολίσει για τα Χριστούγεννα μόνος του. Οι γιορτές όμως τελειώνουν και έρχεται η ώρα που ο Τάκης θα πρέπει να ξεστολίσει το ελατάκι του και να το φυλάξει μέχρι του χρόνου. Τότε κάτι μαγικό συμβαίνει και εμφανίζεται το ξωτικό του ελάτου και παρακαλάει το μικρό αγόρι να μην το ξεστολίσει και το αφήσει μόνο του και παρατημένο σε μια σκοτεινή ντουλάπα...Έτσι ο Τάκης αποφασίζει να το κρατήσει στο δωμάτιο του και ανάλογα με τη γιορτή και την περίοδο που διανύουμε να το στολίζει και με τα αντίστοιχα στολίδια!
Μέσα από αυτό το βιβλίο το παιδί μαθαίνει και ανακαλύπτει ότι ένα αντικείμενο μπορεί να χρησιμοποιηθεί με πολλούς διαφορετικούς τρόπους ανάλογα με τις ανάγκες και τη εποχή του χρόνου που διανύουμε. Παράλληλη δίνει ζωή και στα αντικείμενα ώστε να τα σεβόμαστε και να τα ξαναχρησιμοποιούμε! 
Στο τέλος του βιβλίου, όπως στα  περισσότερα βιβλία του Τριβιζά έρχεται η σειρά του παιδιού να διασκεδάσει και να μάθει μέσα από παιχνίδια ζωγραφικής και ασκησούλες.
Αν και εσείς πιστεύετε ότι αυτό το βιβλίο πρέπει να υπάρχει στη Χριστουγεννιάτικη παιδική βιβλιοθήκη σας δεν έχετε παρά να το προμηθευτείτε από τα κοντινά σας βιβλιοπωλεία ή από στο ηλεκτρονικό βιβλιοπωλείο των εκδόσεων Μεταίχμιο.
Η αντίστροφή μέτρηση μόλις ξεκίνησε μην χάσετε την αυριανή ανάρτηση...

Μην ξεχάσετε:
να κάνετε like στη σελίδα του blog στο facebook 
να με ακολουθήσετε στο Google+ και στο Instagram
  για να μαθαίνετε όλα τα νέα μου!!!



Μέχρι την επόμενη φορά...
Σας φιλώ
Άννα

1 σχόλιο:

Copyright © by Working mama. All rights reserved. Powered by Blogger. Designed By El Design