Τρίτη 12 Δεκεμβρίου 2017

Book Advent Calendar #9

Πριγκίπισσα Αθηνά
Μα τι κάνουν αυτές οι πριγκίπισσες όλη μέρα;
Της Στέλλας Κάσδαγλη
Εικονογράφηση: Τομεκ Γιοβάνης
Εκδόσεις: Πατάκης

Ποιο κορίτσι δεν αγαπάει τις ιστορίες με πριγκίπισσες; Το λουκουμάκι μου πάντως τις λατρεύει αφού περάσαμε και φάση που όταν την ρωτούσαν τι θέλει να γίνει όταν μεγαλώσει έλεγε: πριγκίπισσα!
Αυτή η ιστορία όμως δεν είναι μια συνηθισμένη ιστορία με πριγκίπισσες αφού η ηρωίδα μας είναι μια ασυνήθιστη και υπερδραστήρια πριγκίπισσα που έχει  βαρεθεί να κάνει τα ίδια. Έτσι, με την βοήθεια του εφευρέτη του παλατιού ξεκινάει την εξερεύνηση με ένα μαγικό ποδήλατο στην παραμυθοχώρα για να ανακαλύψει τι κάνουν επιτέλους οι πριγκίπισσες!
Θα συναντήσει πριγκίπισσες που φιλάνε βατράχια, χτενίζουν τα μαλλιά τους και μαλώνουν μεταξύ τους για το ποια είναι η πιο όμορφη. Δεν θα μείνει ικανοποιημένη όμως γιατί καμιά από αυτές δεν έκανε κάτι ενδιαφέρον.
Τότε θα χαλάσει το ποδήλατο της και θα καταφέρει να το φτιάξει μόνη της αλλά αυτή τη φορά θα επισκεφθεί σπουδαίες πρωτοπόρες γυναίκες που ζήσανε στη πραγματικότητα και εντυπωσιάστηκε από τα κατορθώματα τους και την ζωή τους!
Όταν η πριγκίπισσα Αθηνά γυρίζει σπίτι της αποφασίζει να αλλάξει τη ζωή της και να γίνει βοηθός του εφευρέτη Κούριου και να φτιάχνει διάφορα προκειμένου να διευκολύνει τη ζωή στο παλάτι αλλά και στα παραμύθια...
Ανήκει σίγουρα στα βιβλία που καταρρίπτουν τον μύθο των παραμυθιών για τις πριγκίπισσες και εξυψώνει τις γυναίκες που ξεχωρίζουν και πρωτοπορούν στην κοινωνία μας και πιστεύω ότι προβάλει  τα κατάλληλα πρότυπα για τα μικρά μας κοριτσάκια!
Στην ίδια σειρά θα ακολουθήσουν και άλλα βιβλία με πρωταγωνίστρια την πριγκίπισσα Αθηνά!

Αν θέλετε και εσείς να προμηθευτείτε αυτό το εξαιρετικό βιβλίο δεν έχετε παρά να το αναζητήσετε στα κοντινά σας βιβλιοπωλεία ή απευθείας από το ηλεκτρονικό βιβλιοπωλείο των Εκδόσεων Πατάκης.

Μην ξεχάσετε:
να κάνετε like στη σελίδα του blog στο facebook 
να με ακολουθήσετε στο Google+ και στο Instagram
  για να μαθαίνετε όλα τα νέα μου!!!



Μέχρι την επόμενη φορά...
Σας φιλώ
Άννα


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Copyright © by Working mama. All rights reserved. Powered by Blogger. Designed By El Design